Шесто основно училище "Граф Н.П. Игнатиев"

Безопасността е отговорност на всички нас - родители, учители, деца!

Уважаеми родители,

Ние, учениците от 6-то ОУ,се обръщаме към Вас с молба да ни помогнете заедно да направим пътищата по-безопасни. Някои от Вас са активни шофьори, други не, но всички сме участници и носим отговорност за движението по пътищата.
Някои от нас са малки и все още се учат как да се движат по пътищата. Имат нужда от напътствия, помощ, обяснения - къде да пресичат, да познават светофара, да знаят какво е пешеходна пътека, да се оглеждат. Това е отговорност както на нашите учители, които в училище показват всички тези неща, но също така е и Ваша отговорност.

Моля придружавайте децата си, когато е възможно, напътствайте ги къде могат да играят и къде не, научете ги да пресичат правилно, предупредете ги да се оглеждат и да бъдат внимателни. Ако детето Ви ще кара велосипед или ролкови кънки, погрижете се да бъде екипирано подходящо, с необходимите светлоотразителни елементи, уверете се, че няма да излиза на уличното платно, или ако излиза, ще се съобразява с останалите участници в движението. Други, вече не сме толкова малки и познаваме добре правилата на движението, но ние, също като вас, сме улисани в своите ежедневни проблеми и понякога сме разсеяни и не внимаваме, когато се движим по тротоара или пресичаме.

Към тези от вас, които са шофьори - моля, бъдете внимателни на пътя, не минавайте начервено, движете се със съобразена скорост - особено около училищата и детскитеградини. Спирайте автомобилите си на подходящи места, така че да не пречат напешеходците, особено там, където преминават деца. Ако забележите по-малко дете близо До пътното платно, моля намалете скоростта и повишете вниманието. Понякога децата, дори и да знаят правилата за движение, си остават деца, с техните мисли, чувства, радости и неволи, и много често са непредвидими.

Ако забележите други шофьори, които са невнимателни на пътя или спират неправилно, моля помолете ги да се съобразяват с останалите участници в движението и най-вече с децата.

Безопасността е отговорност на всички нас -  родители, учители, деца. Нека бъдем по-внимателни на пътя, така спасяваме живот!

Учениците от 6-то ОУ

Контакти

6 ОУ "Граф Игнатиев"
Адрес:ул. 6ти септември, №16
София, България, ПК 1000

Телефон : +359 2 988 17 13
Имейл за кореспонденция
e-mail: shesto_ou@6ou.org

Телефони

Лица за кореспонденция:
Директор: Ивелина Христова
Зам.директор: Катя Дюлгерова
Зам.директор: Велислава Петрова - Ангелова
телефон: +359 2 988 17 13

Търсене