Шесто основно училище "Граф Н.П. Игнатиев"

Честит празник!

Скъпи учители, ученици, родители,

Поздравявам Ви по случай най-светлия български празник за българското училище – 24 май.

Денят, в който свеждаме глава пред делото на светите солунски братя Константин Кирил Философ и брат му Методий, сътворили за българите и славяните свещените знаци, с които знанието стига до всеки, жаден да го поеме. Светлината на знанието озарява пътя на християнските народи и носи просветление.

 В нашето съвремие чрез книгата открехваме онази вълшебна врата към един приказен, непознат свят, в който ни очакват чудеса, приключения, нови знания. Тя се превръща в богатство за този, който я цени и съхранява.

В този празничен ден правим поклон пред учителя, когото всеки от нас носи в сърцето си. Мъдрецът, подал ръка на малкия човек, за да го води по пътя на знанието, на крилете на фантазията, към мечтите.

Този ден е празник на творческия дух, създаващ красота, хармония, сияние чрез четката и цветовете, музиката и танца. Празник на всичко онова, което се превръща в творение, създадено от човешкото вдъхновение.

Нека в душите ни ехти и химнът, който е знаменателен за нас – „Върви народе възродени” и напомня за българския род и език, за националната гордост и самочувствието ни на българи.

Честит празник!

С уважение,

Ивелина Спасова

Директор на 6 ОУ „Граф Игнатиев”

Контакти

6 ОУ "Граф Игнатиев"
Адрес:ул. 6ти септември, №16
София, България, ПК 1000

Телефон : +359 2 988 17 13
Имейл за кореспонденция
e-mail: shesto_ou@6ou.org

Телефони

Лица за кореспонденция:
Директор: Ивелина Спасова
Зам.директор: Виолета Красналиева
Зам.директор: Велислава Петрова - Ангелова
телефон: +359 2 988 17 13

Търсене