Шесто основно училище "Граф Н.П. Игнатиев"

Националната седмица на четенето

​По случай националната седмица на четенето учениците, от петите класове на 6 ОУ "Граф Игнатиев", изготвиха проекти и презентации със своите любими литературни герои.

 От 11 до 15 декември в 6-то основно училище „Граф Николай П. Игнатиев“ национална седмица на четенето, 2017 г., организирана от Министерство на образованието и науката, беше отбелязана съобразно идеите на кампанията да се постави в центъра на вниманието четящият човек, да се разшири кръгът от четящи ученици чрез намиране път към онези, които все още не са изкушени от магията на четенето, които не са осъзнали неговата значимост за израстването и духовното изграждане на личността.

Проведени бяха конкурси по правопис и краснопис сред третокласниците, вниманието на първокласниците беше провокирано от хитроумните истории на Хитър Петър и нещастните премеждия на Грозното патенце, второкласниците и четвъртокласниците се запознаха по-отблизо с автора Свен Нордвист и неговите весели истории на стария Петсън и котаракът Финдъс.

Децата илюстрираха епизоди от приказките с рисунки. Маратонът на четенето бе съчетан с ентусиазм за споделяне на удоволствието от четенето и даряване на книги, с творчеството при възстановяването на „наранените книги“ от първокласниците и в съвместното участие в познавателни игри. Най-активните в четенето ученици бяха отличени за своята любознателност, постоянство и готовност да споделят наученото.

Най-ценно е тяхното желание да се радват от споделянето на прочетеното.От докосването до красиво оформените книги, от фантастичния свят на героите. Беше отличен и най-запаленият читател на училището.

nsc1

nsc1

 

 

 

 

 

 

 

nsc1

nsc1

 

 

 

 

 

 

 

Похвални грамоти и книги получиха: Стела Гуркова – 1г, Пламена Лилова – 1б, Чавдар Чоков – 1б, Николета Паунова – 2б, Ида Иванова – 2б, Андрея Бачева – 2б, Йоана Гавазова -2в, Естир Стоянова -3б, Анна-Мария Иванова, Карина Плакулова-4а, Емили Славова -4б, Никол Милкова – 4б, Ана-Мария Козарова-6в, Катрин Дянкова -5б, Йоанна Кючукова -5г, Рада Кръстева – 6а, Александра Фалина – 7а.

Контакти

6 ОУ "Граф Игнатиев"
Адрес:ул. 6ти септември, №16
София, България, ПК 1000

Телефон : +359 2 988 17 13
Имейл за кореспонденция
e-mail: shesto_ou@6ou.org

Телефони

Лица за кореспонденция:
Директор: Ивелина Спасова
Зам.директор: Виолета Красналиева
Зам.директор: Велислава Петрова - Ангелова
телефон: +359 2 988 17 13

Търсене